Bygg- og anleggsteknikk

Bygg- og anleggsteknikk kan tilby deg en praktisk utdanning som leder til 22 forskjellige yrkesfag. Vil du være en del av framtidens byggebransje?

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

På bygg-og anleggsteknikk ved Rosthaug kan vi tilby deg som elev en spennende og allsidig utdanning inn mot 22 yrkesfag. utdanningen er basert på 2+2-modellen som går ut på at du er to år på skole og to år i en bedrift før du avlegger fagprøve/svennebrev. I de to årene som du går på skolen, vil du lære de forskjellige fagene. De teoretiske fagene er også viktige for fremtidens håndverker. Vi ønsker å tilby mest mulig praktisk teori og tverrfaglige samarbeid rettet mot for eksempel engelsk, norsk og matematikk.

Bygg- og anleggsteknikk lærer elevene å bruke teknologiske hjelpemidler i de forskjellige fagene. Elevene lærer fagtegning - alt fra enkle blyantskisser til tegning ved hjelp av dataprogram med materialberegningsprogram.

Virkelighetsnær opplæring er at elevene får muligheten til å hospitere i bedrifter deler av skoleåret.

Den praktiske opplæringen foregår på skolens verksteder og innebærer alt fra små ting som elevene selv tar med seg hjem, til større ting som vi har mottatt bestilling på. 

På bygg- og anleggsteknikk er det godt samhold og tett oppfølging av lærer. Muligheten for å gå videre inn mot ingeniør og arkitekt er stor for dem som har ønsker om det.  


Publisert 22. februar 2013, oppdatert 24. februar 2016.