Perfekte forhold for triatlon

Håkon Nordbø og Oda Steinsholt var de beste elevene på Rosthaug triatlon. Men lærerne var de aller raskeste.

Tekst: Kristian Langli Nilsen

Foto: Ingvill Solumsmoen Mørch

For fjerde år på rad ble triatlon på Rosthaug arrangert i regi av idrettslinjen. Her deltar både de som går på idrettslinjen, samt de som har valgt idrett som programfag.

Svømming – Sykling – Løping

Et triatlon består av tre forskjellige typer øvelser: Svømming, sykling og løping. Svømmingen foregår i Furumo svømmehall hvor elevene skal gjennomføre 12 lengder (dvs. 300 meter). Etter gjennomført svømming, får elevene en god pause, før de skal fortsette videre med sykling. Syklingen gjennomføres i skogområdet ved Furumo og har en total lengde på 9 km, hvor da én runde er på 4,5 km. Deltagerne starter på syklingen, etter hvor lang tid de brukte på å svømme, altså de raskeste på svømming, vil starte først på syklingen. Etter gjennomført sykling, skal man kaste fra seg sykkelen og begynne på løpingen. Her skal man løpe to runder; 1 km per runde.

Nytt system

I årets utgave av Rosthaugs triatlon, hadde elevene lov til å danne et stafettlag. Dette tok elevene i bruk, og det ble dannet til sammen syv stafettlag, hvorav ett av disse var et lærerlag. Vegard Øverli Berg og Celine Thorud var det laget som kom først i mål, av stafettlagene. Til tross for at de bare var to på laget, viste de en svært god prestasjon. Stafettaspektet viste seg til å fungere bra, og alle her viste god innsats, og gjorde alt de kunne for at laget skulle få en god plassering.

1IDA-elev vant

I herreklassen var det spenning allerede etter svømmingen, med kort tidsdifferanse mellom de som ble sett på som favoritter til å vinne triatlonet. Fjorårets vinner av triatlonet, Magnus Stokke, trosset sterk forkjølelse og deltok allikevel. Etter svømmingen var det Stokke som var førstemann ut til sykling blant elevene, sammen med Håkon Nordbø. De to startet rett etter idrettslærer og triatlet Erik Marki Bjorli. Allerede før start var Bjorli favoritt, ettersom han i fjor deltok i VM i triatlon, og kom på en imponerende 12. plass. Det endte derfor med seier til Bjorli, hvor han vant med nesten tre minutter til andremann! Men årets vinner av triatlonet, av elevene, var Håkon Nordbø fra 1IDA, som til tross for fall på syklingen, holdt seg oppe og vant med god margin til andremann Kristoffer Solum fra 3IDA. Tredjeplassen gikk til Eskild Solum fra 2IDA, som lå et stykke bak Kristoffer Solum ved målgang.

Få, men spreke kvinner

I kvinneklassen var det Oda Steinsholt i 2IDA som var den raskeste, bak idrettslærer Hilde Hovdenak. Dessverre var det et stort frafall på kvinnesiden, med svært få påmeldte, men kvinnene som deltok, gjorde en utrolig innsats allikevel. Oda vant med god margin til nærmeste kvinne, hvor hun hadde en rask svømmetid, hun ledet hele tiden under syklingen, og ingen andre kvinner matchet henne.

Takk til sponsorer

Til tross for et lavt deltagertall, så var innsatsen på topp på dette triatlonet, hvor forholdene var perfekte, noe som ga et godt utgangspunkt for en spennende og fartsfylt triatlon. På premieutdelingen var det mange premier som skulle bli utdelt, både for første, andre og tredjeplass, samt beste kvinne, mann og stafettlag. Det ble også delt ut en god del innsatspremier til de deltagende. Premiene kom fra sponsorene våre, derav Sparebank1 Modum, Åmotsenteret, Nygård Sport, Mix Åmot, Herreavdelingen AS, og Floyd Modum. Vi retter en stor takk til disse for flotte premier, og for at de støttet arrangementet.

Se resultater her.

Publisert 15. mai 2018, oppdatert 15. mai 2018.